ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situația se deteriorează de la o zi la alta în Macedonia, asaltată de numărul mare de imigranți. 

Peste 1.500 de imigranți, cea mai mare parte sirieni care vor să ajungă în Europa de Vest și erau blocați în fâșia verde ("No man's land") de la frontiera greco-macedoneană, au pătruns nestingherit în Macedonia, la începutul serii de sâmbătă. Poliția macedoneană, care în timpul zilei a încercat să oprească fără succes — cu bastoane și lansând grenade paralizante — pătrunderea unui prim val de o mie de refugiați, era încă acolo dar nu a reacționat, potrivit aceleiași surse.

Această zonă frontalieră, situată într-o câmpie între satul grecesc Idomeni și orașul macedonean Gevgelija, este încercuită de trei zile de forțele speciale ale poliției macedonene.

Timp de mai multe săptămâni, Macedonia a tolerat intrarea masivă a imigranților pe teritoriul ei provenind din Grecia, dar guvernul de la Skopje a declarat joi stare de urgență și a trimis în această zonă forțe ale poliției și armata pentru a opri acest flux.

Mai mult de 2.000 de persoane au trecut în noaptea de vineri spre sâmbătă din "No man's land" în apropiere de Gevgelija, dar alți imigranți au sosit în timpul dimineții cu sutele venind din portul grecesc Salonic și tensiunea a crescut.