Situația se deteriorează de la o zi la alta în Macedonia, asaltată de numărul mare de imigranți. 

Peste 1.500 de imigranți, cea mai mare parte sirieni care vor să ajungă în Europa de Vest și erau blocați în fâșia verde ("No man's land") de la frontiera greco-macedoneană, au pătruns nestingherit în Macedonia, la începutul serii de sâmbătă. Poliția macedoneană, care în timpul zilei a încercat să oprească fără succes — cu bastoane și lansând grenade paralizante — pătrunderea unui prim val de o mie de refugiați, era încă acolo dar nu a reacționat, potrivit aceleiași surse.

Această zonă frontalieră, situată într-o câmpie între satul grecesc Idomeni și orașul macedonean Gevgelija, este încercuită de trei zile de forțele speciale ale poliției macedonene.

Timp de mai multe săptămâni, Macedonia a tolerat intrarea masivă a imigranților pe teritoriul ei provenind din Grecia, dar guvernul de la Skopje a declarat joi stare de urgență și a trimis în această zonă forțe ale poliției și armata pentru a opri acest flux.

Mai mult de 2.000 de persoane au trecut în noaptea de vineri spre sâmbătă din "No man's land" în apropiere de Gevgelija, dar alți imigranți au sosit în timpul dimineții cu sutele venind din portul grecesc Salonic și tensiunea a crescut.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews