ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu e în regulă să încălci ordinele privind izolarea la domiciliu și distanțarea socială sau dacă protestezi împotriva opririi economice, dar e cât se poate de OK dacă denunți în stradă„supremația albă”. Așa pretind sute de medici, experți din domeniul sanitar și alți profesori din SUA. Aceștia au semnat o scrisoare deschisă în care susțin nici mai mult nici mai puțin decât că „supremația albă contribuie la răspândirea Covid-19”.

Scrisoarea este semnată de 1.288 de „oficiali din domeniul sănătății publice, experți în boli infecțioase și responsabili ai comunității” și vine  în sprijinul protestelor în masă provocate de moartea lui George Floyd. 
Epistola, pe care și-au pus semnătura experți de la universități de top precum Columbia, Harvard, Johns Hopkins, Universitatea din Chicago și Universitatea din Michigan, nu doar că nu condamnă „nedistanțarea socială”, devenită refrenul preferat al ultimelor luni în toată lumea, ba chiar refuză să denunțe protestele din America drept „riscante” pentru sănătatea oamenilor.

„Supremația albă este o problemă letală de sănătate publică care precede și contribuie la COVID-19”, se spune în scrisoare. „Datele arată că negrii și latinii au fost afectați în mod disproporționat de COVID-19 în multe state. Rasismul este unul dintre motivele pentru care există această disparitate”, susține un expert care nu a semnat scrisoarea, dar care spune că este întru totul de acord cu ea.

Și pentru că ultimele zile protestele au scos în stradă mii de oameni în toată America, în condițiile restricțiilor impuse de autorități, semnatarii scrisorii precizează:„În calitate de susținători ai sănătății publice, nu condamnăm aceste adunări ca fiind riscante pentru transmiterea COVID-19. Le susținem ca fiind esențiale pentru sănătatea publică națională și pentru sănătatea oamenilor de culoare din Statele Unite, care este pusă în pericol”.

Mai mult, sutele de experți care par să sugereze că noul coronavirus este inteligent și știe care-i alb și care-i negru, pledează pentru continuarea manifestațiilor care au aruncat America în haos. „Guvernele locale nu ar trebui să pună capăt manifestațiilor „sub pretextul menținerii sănătății publice”. În schimb, semnatarii cer forțelor de aplicare a legii „să nu folosească gaze lacrimogene și alte substanțe iritante”, considerând că astfel că oamenii mai ușor expuși la infecții și le-ar putea agrava condițiile de sănătate existente.

În scrisoare nu se suflă niciun cuvânt despre atacurile și vandalismele provocate în ultimele zile de manifestanți, concentrându-se doar asupra pericolului pentru sănătatea publică a „supremației albă”.

Interesant este că toți acești specialiști care și-au expus teoriile în perioada pandemiei, agitând sperietoarea „virusului ucigaș” au aplicat standarde diferite când a fost vorba de protestatarii albi care ieșit în stradă, luna trecută, în Michigan, pentru a demonstra împotriva ordinelor de izolare la domiciliu, acuzând faptul că prin încălcarea ordinelor de restricție pun în pericol sănătatea celorlalți.