ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crucea Roșie spaniolă a anunțat că sute de migranți au încercat vineri să intre în enclava spaniolă Ceuta, doi dintre aceștia murind înecați, informează Agerpres, citând AFP.

Astfel, un număr de 185 de migranți au reușit să intre în enclava spaniolă venind dinspre Maroc, iar mulți dintre ei au fost răniți, 12 fiind spitalizați. 

Migranții au încercat să intre în Ceuta sărind gardurile de la frontieră, în zona de nord a teritoriului, în timp ce alții au înotat de-a lungul coastei marocane. 

Conform agenției oficiale marocane MAP, autoritățile din Maroc au interceptat 104 migranți și au găsit în mare corpurile neînsuflețite a doi dintre ei. 

În fiecare an mii de migranți își riscă viața în încercarea de a intra în enclavele spaniole Ceuta și Melilla, aici fiind singura frontieră terestră a Uniunii Europene cu Africa. 

Spania a întărit anul trecut gardurile amplasate la granițele celor două enclave cu Marocul, pentru a-i descuraja pe migranții care încearcă să treacă ilegal frontiera.