ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 200.000 de credincioși catolici au participat miercuri la ceremoniile prilejuite de împlinirea a 98 de ani de la apariția Fecioarei Maria în localitatea portugheză Fatima.

Pelerinajul de la Fatima comemorează prima dintre aparițiile în zonă a Sfintei Fecioare în fața a trei copii portughezi—Lucia, Jacinta și Francisco — cărora le-a relevat așa-numitele 'secrete de la Fatima'. Cei trei au mărturisit că, aflându-se cu animalele la păscut, au fost martorii mai multor apariții ale Fecioarei Maria.
 
Ceremoniile de miercuri au fost oficiate sub conducerea arhiepiscopului brazilian Raymundo Damasceno Assis, care a sosit din țara sa natală împreună cu peste 800 de persoane. A fost prezent și prelatul cu cel mai înalt rang din Biserica Catolică Portugheză, cardinalul patriarh al Lisabonei Manuel Clemente. La pelerinajul internațional din 2015 s-au înscris 164 de grupuri de credincioși provenind din numeroase state, printre care și unele foarte depărtate de Portugalia, cum ar fi Australia, Coreea de Sud, Columbia, Mexic, SUA sau Canada, relateaza Agerpres.

Papa Francisc și-a anunțat, recent, intenția de a merge la Fatima în 2017, când se vor împlini o sută de ani de la cele șase apariții ale Sfintei Fecioare în fața a trei copii în cursul anului 1917, dintre care prima în data de 13 mai. De altfel, el și-a exprimat, încă din martie 2013, dorința ca pontificatul său să fie închinat Fecioarei din Fatima.

Primul secret de la Fatima se referea la moartea prematură a Jacintei și a lui Francisco (care erau frați și veri cu Lucia), iar al doilea era o viziune cumplită asupra infernului, la finalul Primului Război Mondial, făcând aluzie la posibilitatea izbucnirii celei de-a doua mari conflagrații mondiale. Cea de-a treia profeție a fost dezvăluită abia în anul 2000 și, potrivit Vaticanului, era legată de atentatul contra Papei Ioan Paul al II-lea și de lupta comunismului ateu contra Bisericii.