ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de persoane au protestat luni, 9 iulie, în fața Ministerului Sănătății din Irlanda, acuzând tratamentul medical inadecvat acordat celor care au suferit din cauza efectelor adverse apărute după administrarea vaccinului împotriva cancerului uterin (HPV), informează siteul Radioului de Stat din Irlanda.

Protestatarii au spus că mai multe tinere au suferit de oboseală cronică, atacuri de apoplexie și condiții autoimune după ce s-au vaccinat cu vaccinul Gardasil. Oamenii cer ca Ministerul Sănătății să stabilească o comisie independentă de anchetă în ceea ce privește siguranța administrării acestui vaccinu.

În timpul protestului, două tinere au suferit atacuri de apoplexie și au fost duse la spital, crize pe care protestatarii le pun pe seama vaccinului.

Protestele vin după ce anul trecut, Ministrul Sănătății din Irlanda, Simon Harris, a susținut o campanie de încurajare a părinților pentru ca aceștia să fie de acord cu vaccinarea fiicelor lor cu vaccinul HPV, împotriva cancerului uterin.

Cu toate acestea, în 2015 a luat ființă prinul grup al părinților ai căror fiice au rămas cu boli cronice în urma vaccinării cu vaccinul Gardasil. 

Fiona Kirby, de meserie asistentă medicală și mamă a unei fetițe ce a suferit în urma vaccinării, a cerut în Instanță ca Irlanda să retragă vaccinul HPV în țara sa, ajungând până la Curtea Supremă. Irlanda este printre puținele țări din Europa care nu oferă compensații celor care suferă de efecte adverse în urma vaccinării.


Mai rău, Autoritatea Irlandeză pentru Sănătate a fost acuzată că și-a instruit angajații și filialele locale să nu ofere părinților toate informațiile despre efectele vaccinuluio Gardasil, scandalul ajungând până în Parlamentul Irlandei.