ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 1.000 de plângeri pentru înaltă trădare au fost depuse împotriva cancelarului german Angela Merkel de la începutul crizei refugiaților în 2015, provenind din partea unor simpatizanți ai Alternativei pentru Germania (AfD, dreapta radicală, partid antiimigrație), relatează miercuri AFP, care citează un cotidian regional german.
 
Simpatizanți și militanți ai AfD reproșează cancelarului german că a deschis porțile Germaniei într-un mod necontrolat la peste un milion de migranți în 2015 și 2016.

În campanie pentru cel de-al patrulea mandat de cancelar la alegerile parlamentare din 24 septembrie, Angela Merkel este cu regularitate criticată pe acest subiect în cadrul deplasărilor sale în regiuni din fosta RDG (Republica Democrată Germană), unde AfD se bucură de popularitate.

La Bitterfeld-Wolfen (est), Merkel a fost puternic contestată marți seara: „Afară! Afară!". Acest oraș este un fief al AfD, care a obținut 31,9% din voturi în alegerile regionale de anul trecut.

Ulterior, la un miting la Brandenburg an der Havel, cancelarul german a fost de asemenea contestată, unii dintre manifestanți agitând pancarte cu înscrisul „Merkel trebuie să plece!„
 
Merkel a declarat insa că nu regretă deloc decizia politicilor flexibile în materie de imigrație, reiterând că nu este afectată în niciun fel de protestatarii care i-au boicotat un discurs electoral. „Aș lua în același fel deciziile din anul 2015. A fost o situație extraordinară și am luat deciziile în funcție de ceea ce am considerat că era corect din punct de vedere politic și umanitar", a argumentat Angela Merkel.
 
Cu patru săptămâni înaintea scrutinului parlamentar din 24 septembrie, formațiunea Angelei Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU, centru-dreapta), se clasează pe primul loc în intențiile de vot, cu 38%, în timp ce Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), este la nivelul de 23%, relevă un sondaj efectuat de Institutul Emnid.

AfD, în declin în vara anului 2015, a cunoscut o ascensiune în urma sosirii a sute de mii de migranți, mulți dintre ei din țări musulmane.
Germania ar urma să primească în acest an peste 800.000 de solicitanți de azil, o provocare considerabilă pentru o țară în mod cert prosperă, dar care pare în căutare de soluții pentru găzduirea refugiaților.