Aproximativ 400 de persoane de sex masculin, între care și minori, au fost salvați dintr-o școală coranică din Nigeria, unde erau torturați și violați.

În timpul unei descinderi întreprinse joi într-o casă din cartierul Rigasa, poliția din Kaduna a descoperit aproximativ 400 de elevi, unii și de doar 5 ani, și studenți „de naționalități diferite”, închiși și legați în lanțuri, în ceea ce mass-media denumește de atunci „casa ororilor”, potrivit AFP și DPA, citate de Agerpres.

Responsabilii instituției îi obligau să locuiască „în condiții inumane și degradante, sub pretextul că îi fac să învețe Coranul și să se redreseze”, a explicat purtătorul de cuvânt al poliției statului Kaduna, Yakubu Sabo.
 
Proprietarul instituției și cei șase asistenți ai săi au fost arestați, a precizat el.

În cele câteva fotografii difuzate de presa nigeriană, se poate vedea un copil cu spatele acoperite de răni sângerânde, cauzate în mod vizibil de lovituri cu biciul, un altul cu picioarele legate cu lanțuri de bare de fier, precum și o mulțime de băieți înghesuiți într-o curte insalubră.
 
Poliția a descoperit de asemenea „o cameră de tortură”, unde elevii erau suspendați în lanțuri și bătuți, atunci când învățătorii estimau că aceștia au comis o greșeală.
 
„Victimele au fost maltratate. Unele dintre ele au declarat că au fost violate de profesorii lor”, a declarat Sabo.

Raidul polițist a fost lansat ca urmare a unor plângeri repetate ale vecinilor, care suspectau că ceva anormal se întâmpla în interiorul școlii.

Școala, deschisă în urmă cu circa zece ani, găzduia elevi aduși de familiile lor pentru a studia Coranul, dar mai ales pentru a-i readuce „pe drumul cel bun” pe micii delincvenți sau consumatori de droguri.