Aproximativ 400 de persoane de sex masculin, între care și minori, au fost salvați dintr-o școală coranică din Nigeria, unde erau torturați și violați.

În timpul unei descinderi întreprinse joi într-o casă din cartierul Rigasa, poliția din Kaduna a descoperit aproximativ 400 de elevi, unii și de doar 5 ani, și studenți „de naționalități diferite”, închiși și legați în lanțuri, în ceea ce mass-media denumește de atunci „casa ororilor”, potrivit AFP și DPA, citate de Agerpres.

Responsabilii instituției îi obligau să locuiască „în condiții inumane și degradante, sub pretextul că îi fac să învețe Coranul și să se redreseze”, a explicat purtătorul de cuvânt al poliției statului Kaduna, Yakubu Sabo.
 
Proprietarul instituției și cei șase asistenți ai săi au fost arestați, a precizat el.

În cele câteva fotografii difuzate de presa nigeriană, se poate vedea un copil cu spatele acoperite de răni sângerânde, cauzate în mod vizibil de lovituri cu biciul, un altul cu picioarele legate cu lanțuri de bare de fier, precum și o mulțime de băieți înghesuiți într-o curte insalubră.
 
Poliția a descoperit de asemenea „o cameră de tortură”, unde elevii erau suspendați în lanțuri și bătuți, atunci când învățătorii estimau că aceștia au comis o greșeală.
 
„Victimele au fost maltratate. Unele dintre ele au declarat că au fost violate de profesorii lor”, a declarat Sabo.

Raidul polițist a fost lansat ca urmare a unor plângeri repetate ale vecinilor, care suspectau că ceva anormal se întâmpla în interiorul școlii.

Școala, deschisă în urmă cu circa zece ani, găzduia elevi aduși de familiile lor pentru a studia Coranul, dar mai ales pentru a-i readuce „pe drumul cel bun” pe micii delincvenți sau consumatori de droguri.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews