ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a afirmat luni că avioane de vânătoare turce s-au apropiat periculos de elicopterul care îl transporta la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale, transmite Mediafax.
 
Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a afirmat luni că avioane de vânătoare turce s-au apropiat periculos de elicopterul care îl transporta la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale. Ankara neagă.

Alexis Tsipras a declarat că elicopterul său a fost forțat să reducă altitudinea din cauza unor avioane militare turce care au pătruns în spațiul aerian grec. „Sunt acțiuni prostești care nu au niciun sens”, a declarat Tsipras, citat de BBC.

„Armata greacă a interceptat forțe care au pătruns ilegal în spațiul aerian al Greciei”, a explicat Alexis Tsipras într-un discurs rostit pe Insula Agathonisi, situată în Marea Egee, în apropierea frontierei cu Turcia.
 
 
Grecia a sărbătorit luni Ziua Națională.

Deși sunt aliați NATO, Turcia și Grecia au o istoric al conflictelor destul de lung, care se întinde pe o plajă variată de subiecte, începând de la secesiunea etnică din Cipru și până la încălcarea drepturilor de survol. Relațiile s-au înrăutățit în anul 2016, atunci când Ankara a acuzat Atena că ar fi blocat extrădarea a opt soldați turci acuzați de implicare în tentativa eșuată de puci din 2016.