Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a afirmat luni că avioane de vânătoare turce s-au apropiat periculos de elicopterul care îl transporta la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale, transmite Mediafax.
 
Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a afirmat luni că avioane de vânătoare turce s-au apropiat periculos de elicopterul care îl transporta la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale. Ankara neagă.

Alexis Tsipras a declarat că elicopterul său a fost forțat să reducă altitudinea din cauza unor avioane militare turce care au pătruns în spațiul aerian grec. „Sunt acțiuni prostești care nu au niciun sens”, a declarat Tsipras, citat de BBC.

„Armata greacă a interceptat forțe care au pătruns ilegal în spațiul aerian al Greciei”, a explicat Alexis Tsipras într-un discurs rostit pe Insula Agathonisi, situată în Marea Egee, în apropierea frontierei cu Turcia.
 
 
Grecia a sărbătorit luni Ziua Națională.

Deși sunt aliați NATO, Turcia și Grecia au o istoric al conflictelor destul de lung, care se întinde pe o plajă variată de subiecte, începând de la secesiunea etnică din Cipru și până la încălcarea drepturilor de survol. Relațiile s-au înrăutățit în anul 2016, atunci când Ankara a acuzat Atena că ar fi blocat extrădarea a opt soldați turci acuzați de implicare în tentativa eșuată de puci din 2016.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews