Președintele Recep Tayyip Erdogan i-a îndemnat luni pe palestinieni să lupte pentru încetarea „ocupației” israeliene din Ierusalimul de Est. În replică, Israelul spune că Ankara încalcă sistematic drepturile omului, așa că „nu poate predica moralitate”.
 
„Noi, ca musulmani, ar trebui să vizităm mai frecvent Al-Quds (numele arab al orașului Ierusalim -n.red.) ca susținere pentru frații noștri de acolo, a declarat Recep Tayyip Erdogan într-un discurs rostit luni, la începerea Formului Internațional Al-Quds Waqfs, desfășurat în orașul turc Istanbul.

Orașul Ierusalim "este un loc sfânt pentru toate cele trei religii. Reprezintă centrul întregii omeniri", a adăugat Recep Erdogan, referindu-se la iudaism, la creștinism și la mahomedanism. „Atât la nivel religios, dar și din punctul de vedere al responsabilității istorice, Al-Quds (Ierusalimul) și lupta fraților noștri palestinieni pentru drepturi și dreptate este foarte importantă pentru noi. Vom face eforturi ca orașul să devină unul al păcii”, a subliniat Erdogan, citat de agenția Anadolu, citată de Mediafax.

„Din punctul de vedere al comunității musulmane, trebuie să vizităm Moscheea Al-Aqsa frecvent", a insistat Erdogan. Moscheea Al-Aqsa face parte, alături de Domul Stâncii, din Complexul musulman Al Haram al Qudsi ash-Sharif (Sanctuarul nobil), situat în centrul istoric al Ierusalimului în zona denumită de evrei Muntele Templului, cel mai sfânt loc al mozaismului, unde a fost situat Templul iudaic.

Fiecare zi în care Ierusalimul este „sub ocupație este o insultă pentru noi. Există o singură soluție. Înființarea unui stat palestinian suveran și independent, pe baza frontierelor din anul 1967, având capitala în Ierusalimul de Est", a spus Erdogan, acuzând Israelul că încalcă sistematic drepturile omului în Cisiordania. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews