Ziarul german Die Welt, apropiat partidului cancelarului Angela Merkel, face de multă vreme presiuni pentru ieșirea Greciei din zona euro. În această linie se înscrie și cel mai recent articol publicat de ziarul german, numai că, acum, nu se mai invocă raționamente de ordin economic,ci istorice. Și rasiste.

Grecia trebuie să iasă din zona euro. Dar nu din cauza crizei financiare în care se zbate de peste 5 ani. Ci din motive istorice. Aceasta este concluzia unui articol apărut în Die Welt, conform căruia ”grecii au distrus deja cândva ordinea economică”. Teoria ziarului german, mai mult decât șocantă, la limita rasismului, este aceea că cetățenii de astăzi ai Greciei nu sunt descendeții direcți ai civilizației elene. Ci ”un amestec de turci, bizantini, slavi și albanezi”.
 
Această teză, folosită deja de naziști, aparține lui Jakob Philipp Fallmerayer,  jurnalist și politician german, care a trăit în sec. XIX, cunoscut xenofob și slavofob. 

Autorii articolului fac referire la Bătălia de la Navarino, din 1827, din timpul războiului de independență al Greciei (1821–32), unde marile puteri - Marea Britanie, Franța și Rusia - au distrus armata Imperiului Otoman și au deschis astfel calea pentru declararea independenței Greciei de sultanat. Cele trei puteri europene au semnat Tratatul de la Londra, în 1827, prin care se urmărea obligarea guvernului otoman să acorde autonomie grecilor.
 
Pentru aceasta, puterile europene urmau să-și deplaseze forțele navale în Mediterana răsăriteană.
Die Welt susține însă că marile puteri nu au fost motivate de vreo ambiție geostrategică, ci mai curând de principii nobile și romantice: ”nu doreau ca descendenții lui Homer, Socrate și Pericle să piară în fața turcilor”. Dar, continuă autorii articolului, ajutorul marilor puteri s-a bazat pe o falsă motivație, întrucât ”grecii nu erau adevărații greci”.
 
”Cu această gravă eroare de fond, Grecia a fost admisă în barca europeană in anii 80. Iar consecințele pot fi observate zilnic”, conchid autorii articolului din Die Welt.

Teoria lui Fallmerayer, susținută de naziști

Jakob Philipp Fallmerayer își lansa teoria rasistă în 1830. El susținea că populația elenă a fost înlocuită în timpul perioadei migrației populației slave(350-800 d.Hr).  
 
”Rasa elenilor a fost ștearsă din Europa. Frumusețea fizică, inteligența, armonia și simplitatea, arta, competiția (...) chiar și numele au dispărut de pe continent. Nici măcar o picătură de sânge elen nu mai curge prin venele populației creștine de astăzi, din Grecia”, scria Fallmerayer. Teoria sa a fost folosită în mod special de propaganda nazistă, în timpul invaziei Greciei, între 1941-1944, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

 

 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews