ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La puțin timp după atacul cu un camion capcană care a provocat pagube mari Podului Crimeii, agenția DPA a anunțat un „sabotaj” la rețeaua de cale ferată din nordul Germaniei.

 Operatorul feroviar Deutsche Bahn a anunțat:

„Sabotajul cablurilor care sunt vitale pentru traficul feroviar a obligat Deutsche Bahn să oprească timp de trei ore trenurile care circulau în nord în această dimineață.”

DPA a informat că toate „trenurile pe distanțe lungi s-au oprit total în nordul Germaniei la începutul weekendului”.

Operatorul feroviar a acuzat inițial o „defecțiune tehnică”, dar după câteva ore a declarat că o acțiune ostilă a cauzat paralizarea rețelei de cale ferată.

Autoritățile din domeniul securității au preluat ancheta.


Revista Des Spiegel a explicat că „sabotajul” a constat în tăierea în două locuri a cablurilor de comunicație ale Deutche Bahn .

Serviciul feroviar a fost perturbat grav în landul Saxonia Inferioară și în orașele landuri Bremen și Hamburg.

De asemenea, au fost afectate liniile ferate internaționale către Danemarca și Olanda.

Interesant este că Germania este lovită de un nou sabotaj SIMULTAN cu Rusia, după ce, pe 26 septembrie conductele Nord Stream 1 și 2 au fost ținta unui atac.

Gazoductele legau Rusia de Germania. Companiile din aceste două țări dețin cea mai mare parte a acțiunilor.

Relațiile dintre Berlin și Kiev sunt foarte reci, din cauză că guvernul Olaf Scholz nu a oferit ajutoarele în arme și bani pe care regimul Zelenski le-a pretins.

Germania este una dintre țările europene cele mai dependente de gazul rusesc. Sancțiunile care au provocat întreruperea livrărilor de gaze din Rusia au obligat guvernul de la Berlin să ia măsuri dramatice de economie. 

Autoritățlle germane se așteaptă ca iarna care vină să fie un coșmar pentru populație dar și pentru antreprenori.