ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NATO a refuzat să comenteze informațiile Bloomberg potrivit cărora România i-ar fi notificat pe aliați că propune candidatura președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO. 

În schimb, într-un răspuns pentru News.ro, biroul de presă al NATO i-a îndrumat către autoritățile române pentru a obține un comentariu pe marginea acestui subiect, potrivit stiripesurse.ro

„Vă îndrumăm către autoritățile române, pentru orice comentariu pe care îl pot avea”, a declarat Daniele Riggio, ofițer de presă la Biroul de Diplomație Publică al NATO.

Jurnalista Bloomberg la Casa Albă Jennifer Jacobs a anunțat, joi, într-un mesaj postat pe rețeaua X (fosta Twitter) că România și-a anunțat intenția de a-l propune pe Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO.

„România a notificat pe alți membri ai NATO că intenționează să îl nominalizeze pe președintele său, Klaus Iohannis, drept candidat la funcția de secretar general al NATO”, a scris jurnalista făcând referire la un articol scris de doi dintre colegii ei de la Bloomberg și unul de la Wall Street Journal.

Aceasta afirmă că decizia României „va complica efortul celorlalți aliați de a-l instala pe Mark Rutte ca viitor secretar general”.

Autoritățile de la București nu au făcut încă un anunț oficial în acest sens. Purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin a spus joi că, în prezent nu are date să comunice pe acest subiect.