ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, președintele francez, François Hollande, precum și actorul american Leonardo DiCaprio, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg se numără printre personalitățile cele mai influente din lume în anul 2016, conform listei cu 100 de nume întocmite de revista Time, relatează AFP.


Publicația nu a realizat un clasament, ci prezintă un amestec eclectic de personalități și celebrități internaționale și de persoane mai puțin cunoscute. ''De la fiecare dintre ei putem învăța câte ceva'', conform redactorilor revistei Time, care consideră că persoanele nominalizate "reprezintă, într-un mod sau în altul, progresul", conform Agerpres.

Fiecare personalitate este caracterizată sumar de o altă personalitate, niciodată de un ziarist, conform regulilor de întocmire a listei. Lista este împărțită în cinci categorii: ''pionieri'', ''giganți'', ''artiști'', ''lideri'' și ''simboluri''. 

În rândul "liderilor" figurează anul acesta directorul FMI, Christine Lagarde, a cărei caracterizare a fost scrisă de președintele Rezervelor Federale Americane (Fed), Janet Yellen, șeful diplomației americane, John Kerry, cancelarul german, Angela Merkel, președintele francez, François Hollande, noul președinte argentinian, Mauricio Macri, noul premier canadian, Justin Trudeau, sau cunoscuta politiciană Aung San Suu Kyi din Myanmar, al cărei portret este semnat de însuși președintele american, Barack Obama. De asemenea, la această categorie apar și numele unor politicieni americani aflați în cursa pentru președinția americană, Donald Trump, Hillary Clinton, Bernie Sanders și Ted Cruz. 

Cu o caracterizare semnată de vicepreședintele american Joe Biden, Papa Francisc a fost inclus în categoria "giganților", alături de Mark Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, caracterizați de Bill și Melinda Gates.