ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 42 de persoane, majoritatea persoane in vârstă, și-au pierdut viața, vineri, în urma coliziunii frontale între un autocar şi un camion pe o şosea din sud-vestul Franței.

Potrivit unui bilanţ oficial al Prefecturii Aquitaine, citată de leparisien.fr, în urma accidentului au murit 42 de persoane şi nouă au fost rănite. Patru dintre răniţi sunt în stare gravă, doi au suferit traumatisme craniene şi doi arsuri.
Accidentul a avut loc în apropierea localității Libourne. Majoritatea victimelor erau pasageri ai autocarului, iar în accident a decedat şi şoferul camionului.

Potrivit site-ului sudouest.fr, în autobuz erau 49 de călători şi şoferul, dintre care 42 au decedat.

Şoferul camionului a pierdut controlul volanului la un viraj şi a intrat în autobuz. În urma coliziunii autobuzul a luat foc.

Primul-ministru, Manuel Valls, ministrul de interne Bernard Cazeneuve, şi secretarul de stat pentru transporturi sunt de aşteptaţi la faţa locului

Site-ul sudouest.fr scrie că pasagerii erau persoane de vârsta a treia care plecau într-o călătorie. Ei au plecat din comuna Petit-Palais la Dordogne.