ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incendiul izbucnit într-o tabără de refugiați din Slovenia a fost provocat de un grup de refugiați, nemulțumiți de condiții, după ce au intrat în țară, traversând înot un râu, relatează AP.

Incediul a pornit de la câteva pături și s-a extins la 12 corturi, care au fost distruse în totalitate. În timp ce flăcările mistuiau corturile, imigranții strigau: "Lăsaţi-ne să plecăm!"

Guvernul a declarat că investighează cauzele incidentului, însă poliția din tabără a precizat că imigranții au dat foc intenționat la pături în semn de protest.

"Nu credeam că Europa este aşa: fără respect pentru refugiaţi, nu ne tratează cu demnitate. De ce este Europa aşa?", se întreba Ari Omar, un imigrant din Irak.

Peste 3.000 de imigranți care au ajuns pe teritoriul Sloveniei miercuri noapte au fost nevoiți să doarmă în lanul de porumb, sub supravegherea armatei și a polițiștilor.