Migranții protestatari dintr-o tabără supraaglomerată de pe insula grecească Lesbos au incendiat-o, incidentul soldându-se cu un mort.  Protestatarii, majoritatea afgani, au cerut să fie transferați pe continentul grec, anunță aljazeera.com.

„Situația este tensionată”, a declarat primarul Lesbos, Stratis Kytelis. „Există informații despre decesul unei mame  și al copilul ei. Încă nu am reușit să confirmăm asta”.

Nemulțumiți de faptul că tabăra este suprapopulată, migranții ajunși aici, majoritatea afgani, ar fi incendiat o plantație de măslini din apropiere și, la doar câteva minute mai târziu, ar fi declanșat un incendiu în interiorul taberei, a informat Theodoros Chronopoulos, purtător de cuvânt al Poliției elene.

Potrivit primelor informații, migranții aflați în respectiva tabără au devenit violenți din cauza faptului că pompierii ar fi intervenit târziu, iar după stingerea flăcărilor forțele de ordine au fost nevoite să facă uz de gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

Autoritățile de la Atena au fost nevoite să trimită avioane militare într-o încercare de a calma situația.

Tabăra Moira găzduiește aproximativ 13.000 de refugiați, deși capacitatea acesteia este de doar 3.000 de persoane.

Presa elenă anunță căguvernul de la Atena pregătește o nouă lege privind dreptul de azil, pentru a gestiona mai bine situația zecilor de mii de migranți aflați deja pe teritoriul țării și a celor care continuă să sosească cu sutele.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews