ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În școlile Marea Britanie se cenzurează până și tablourile. Conducerea liceului Tempton a decis că pictura realizată de o elevă, care reprezenta o mamă alăptând, nu are ce căuta pe pereții instituției de învățământ. Motivul:i-ar putea ofensa pe musulmani în timpul Ramadanului.

MarthaArmitage(18 ani) a aflat că tablourile la care a muncit, în care a avut-o ca model pe sora sa, alăptându-și bebelușul, nu pot fi expuse alături de cele ale colegilor. Explicația celor din conducerea școlii a fost că sala respectivă  va fi folosită de musulmani în timpul Ramadanului. Iar maginea i-ar putea deranja pe reprezentanții acestei religii.

Este vorba de patru picturi, având ca subiecte prunci la sânul mamei, pe care Martha le-a făcut inspirată de sora ei, Kim Houton, care tocmai a născut, scrie Daily Mail.

Eleva a acuzat conducerea școlii de cenzură, însă aceasta s-a apărat susținând că este vorba „despre toleranță și respect” față de elevii musulmani.