ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele mai mari tăieri, aproximativ 6.100, vor fi făcute la divizia de Energie și de Gaze, care în urmă cu puțină vreme era în plin boom, datorită turbinelor de gaze care generau electricitate. Însă, odată cu creșterea impactului energiei solare și eoliene, acestea au început să scadă. 

Siemens, unul dintre cele mai puternice conglomerate germane, va concedia aproximativ 6.900 de persoane, adică 2% din forța globală, într-o încercare de restructurare a diviziei de energie și gaze, în condițiile unei creșteri extrem de rapide a energiei regenerabilă. 

„Divizia de energie trece printr-o disrupție fără precedent, atât în amploare cât și în viteză. Având în vedere puterea de inovare și extinderea rapidă a capacităților de generare a energiei regenerabile, presiunea pe orice formă de energie pe bază de gaz este extrem de mare”, a spus Lisa Davis, membru în boardul de management al Siemens, conform Zf.

Jumătate din concedieri vor fi făcute în Germania, o mișcare care ar putea să fie extrme de nepopulară cu politicienii, care în prezent încearcă să formeze un guvern. Nu s-a menționat încă costul concedierilor.