ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe tancuri ale forțelor armate ale Turciei au pătruns pe teritoriul Siriei și au atacat pozițiile grupării extremiste Stat Islamic din localitatea siriană Jarablus, relatează AFP, citat de Agerpres.

Sursa citată precizează că în jur de zece tancuri ar fi trecut granița în Siria, iar un reporter al Reuters susține că a văzut șase tancuri care au trecut linia de demarcație și ar fi observat unor bombardamente intense.

Anterior, surse militare au precizat că două avioane de luptă turcești F-16 se află în aer în regiunea de frontieră, urmând să lanseze lovituri asupra pozițiilor SI din Siria.

Ministerul de Externe de la Damasc a condamnat incursiunea militară a Turciei pe teritoriul sirian declanșată miercuri asupra orașului Jarablus, în apropierea frontierei comune, cu sprijinul coaliției internaționale conduse de SUA, considerând-o o 'încălcare flagrantă' a suveranității țării, transmit AFP și Reuters.

Damascul susține că orice operațiune antiteroristă pe teritoriul țării trebuie organizată doar în acord cu guvernul legitim.

Comunicatul mai susține că Ankara a lansat această incursiune pentru a înlocui Statul Islamic cu 'alte grupări teroriste', termen desemnându-i pe rebeli.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că în zorii zilei au fost lansate în Siria operațiuni împotriva organizației Stat Islamic și a forțelor formațiunii kurde Partidul Uniunii Democratice (PYD).

Armata siriană și aliații săi au intrat în orașul istoric Palmira. Soldații sirieni amenință că încep asaltul asupra "capitalei" Statului Islamic