ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reade a făcut parte din echipa de asistenți ai lui Biden, pe vremea când acesta era senator, în timpul administrației Clinton.

Tara Reade și-a anunțat fuga în cadrul unei conferințe de presă, ocazie cu care a acordat un interviu și pentru agenția guvernamentală rusă Sputnik.

Într-o probă de umor involuntar, femeia a declarat:

„Sunt încă puțin confuză, dar mă simt bine. Mă simt înconjurată de multă protecție și securitate.”

Reade i-a mulțumit pentru ajutor Mariei Butina, arestată în Statele Unite pentru spionaj în favoarea Rusiei, în 2018 și extrădată în Rusia un an mai târziu.

În prezent, Butina este parlamentar în Duma de Stat.

În aprilie 2020, Tara Reade l-a acuzat pe candidatul prezidențial Joe Biden de agresiune sexuală, depunând și o plângere penală.

Agresiunea ar fi avut loc în anul 1993, când Reade avea 29 de ani și făcea parte din staff-ul senatorului de atunci, Biden.

După ce Biden și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă, în 2024, Reade și-a reluat acuzațiile și s-a declarat dispusă să fie auditată în Camera Reprezentanților de la Washington.

Un fost vecin al lui Reade și fratele acesteia au declarat publică că Tara le-a spus încă din anii 1990 despre agresiunea sexuală a lui Biden.

Iar mama lui Reade chiar a sunat în emisiunea lui Larry King de la CNN în 1993, pentru a se plânge că fiica ei are „probleme” cu un cunoscut senator.

Joe Biden a negat categoric acuzațiile.

În conferința de presă de la Moscova, Tara Reade a declarat că a fugit din Statele Unite deoarece se simțea amenințată.

„Pur și simplu, nu am mai dorit să mă întorc acasă pentru a trăi într-o cușcă sau pentru a fi ucisă. Pentru că acestea erau singurele mele două opțiuni.”

La începutul lunii mai, Reade postase pe Twitter un mesaj în care afirma că viața sa este în pericol:

 

„Vreau să spun ceva foarte limpede. Dacă mi se întâmplă ceva, toate drumurile duc la Joe Biden.”

În interviul pentru Sputnik, Reade, care are acum 59 de ani, a afirmat că decizia de a părăsi țara nu a fost ușoară:

„Nu sunt o persoană impulsivă. Îmi iau răgaz și reflectez bine la toate aspectele. Și, după ce am văzut pe baza altor cazuri, a ce se întâmpla și a presiunilor ca să nu depun mărturie, am simțit că, în timp ce alegerile din 2024 se pregătesc și au o miză atât de mare, sunt mai bine aici (în Rusia) și în siguranță. Visul meu este să trăiesc în ambele locuri, dar este posibil să trăiesc numai aici, și acest lucru nu mă deranjează.”

Și a adăugat:

„Îmi place aici la Moscova și mă simt ca acasă.”