ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul din Bangladesh a anunțat luni un amendament ce propune introducerea pedepsei cu moartea în cazul accidentelor rutiere cauzatoare de moarte, a anunțat un oficial, în contextul în care zeci de mii de elevi și studenți protestează după ce doi adolescenți au fost călcați de un autobuz.

Zeci de mii de persoane, cei mai mulți elevi și studenți, au participat în ultimele zile la proteste ample, care au paralizat capitala Bangladeshului, Dacca. Manifestanții cer schimbarea codului rutier și a legilor privind transportul, relatează agenția de știri Reuters.

Un oficial din cadrul Guvernului de Dacca a declarat sub protecția anonimatului că amendamentul propus se referă la șoferii care provoacă accidente mortale.

Aplicarea pedepsei capitalei în cazul accidentelor rutiere este deosebit de rară în lume. În acest moment, legile din Bangladesh prevăd o pedeapsă maximă de trei ani în cazul accidentelor mortale. Autoritatea de transporturi din Bangladesh a întocmit o listă cu pedepsele maxime în diferite țări, care variază de la 14 ani de închisoare în Marea Britanie până la trei ani în India.

Poliția a folosit duminică gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții, iar presa locală relatează că activiști și simpatizanți ai partidului de guvernământ au atacat elevii și studenții care protestau. Cel puțin 50 de manifestanți au fost răniți în urma acestor incidente. Ambasada SUA a condamnat atacurile ce au vizat miile de protestatari tineri care își exercitau pașnic drepturile democratice.

Un convoi diplomatic în care se afla și ambasadorul SUA în Bangladesh a fost atacat de persoane înarmate, în cursul protestelor de la Dacca, a anunțat Ambasada SUA, precizând că nimeni nu a fost rănit, însă două vehicule au fost avariate.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews