ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O instanță din Franța a decis că folosirea telefoanelor mobile de către șoferi în interiorul mașinii este interzisă, iar sancțiunile pentru încălcarea deciziei ajung la 135 de euro, relatează filala franceză a publicației The Local.

Potrivit deciziei instanței, șoferilor le este interzis să folosească telefoane mobile chiar și când vehiculul este oprit. Cu toate acestea, șoferii pot utiliza telefoanele mobile doar dacă autovehiculul este parcat într-un loc special amenajat în acest scop. Regula nu se aplică șoferilor care folosesc dispozitive de tip hands-free.

Încălcarea acestei dispoziții se pedepsește cu amendă de până la 135 de euro, iar șoferii vor fi sancționați și cu trei puncte de penalizare.

Această decizie vine după ce Guvernul de la Paris a anunțat că va lua măsuri pentru reducerea accidentelor din trafic. Executivul francez a promis să reducă numărul accidentelor mortale din hexagon, considerând că folosirea telefoanelor mobile în interiorul autovehiculelor crește riscul producerii de accidente.