ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de mii de polițiști și soldați au fost mobilizați în aceste zile pentru a apăra bisericile din Pakistan și Indonezia, pentru a permite creștinilor să sărbătorească Crăciunul. În țările cu cea mai mare populație musulmană din lume, creștinii sunt, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, ținta atacurilor sângeroase comise în timpul slujbelor de Crăciun sau de Paști.

Peste 90.000 de soldați vor asigura paza pentru cele aproximativ 50.000 de biserici din Indonezia, în încercarea de a contracara atacurile teroriste în timpul sărbătorii Crăciunului.

Francis Xavier Ping Tedja, coordonator de securitate la Biserica Sfânta Maria, a declarat că 70 de ofițeri de poliție și membri ai Banser, cel mai mare grup musulman moderat din țară, vor proteja biserica în timpul slujbei de Crăciun. 
„Ne-am coordonat cu poliția, militarii și grupurile islamice pentru a menține securitatea, astfel încât catolicii să poată participa la slujba de Crăciun în deplină siguranță", a spus Tedja.  „Sperăm că în acest an catolicii nu se vor teme să participe la slujba de Crăciun la biserică", a adăugat el.

Biserica din Surabaya, din Java, a fost atacată, în mai, de atacatori sinucigași care aveau legături cu jihadiștii Statului Islamic. Atacurile au vizat trei biserici din cea mai populată națiune islamică din lume, ucigând 18 persoane. La 11 decembrie, forțele speciale din Indonezia au arestat doi teroriști islamiști care plănuiau atentate de Crăciun.

În urmă cu o săptămână, președintele Donald Trump a semnat o lege care obligă Statele Unite să apere creștinii persecutați și să lupte împotriva violenței fundamentaliștilor. Legea semnată de Trump poartă numele  Syria Genocide Relief and Accountability Act (HR390) și definește drept „genocid” cele suferite de creștini sau alte minorități religioase.

Legea autorizează guvernul să finanțeze organizațiile non-profit, organizațiile caritabile și ONG-urile - inclusiv grupurile bazate pe credință - care se află în Irak și Siria și sunt implicate direct în acordarea ajutoarelor umanitare creștinilor și altor minorități religioase vizate de jihadiștii ISIS.