ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Folosirea pronumelor "el" și "ea" i-ar putea duce pe australieni în fața instanțelor  din Tasmania, în urma reformelor privind drepturile persoanelor transgender, au avertizat juriștii, scrie Daily Mail.

Reformele de amploare - prezentate de opoziție și catalogate de premierul australian Scott Morrison drept "ridicole" - ar putea include o dispoziție prin care va fi ilegal ca cineva să refuze să numească alte persoane cu pronumele alese de acestea.
 
Proiectul legislativ în cauză ar permite părinților din Tasmania să decidă dacă doresc ca sexul copilului lor să fie înregistrat pe certificatele de naștere. De asemenea, noua legislație va permite persoanelor de 16 ani să își schimbe în mod legal sexul.

Proiectul de lege a trecut luna trecută de Camera inferioară a parlamentului Tasmaniei și urmează să fie aprobat de Camera superioară pentru a deveni lege.

Greg Walsh, profesor la Universitatea Notre Dame Australia, a declarat că reformele sunt de apreciat,  însă a condamnat impunerea modului în care oamenii vor trebui să folosească pronumele ca fiind „complet inacceptabilă".

Grupul activist conservator Advance Australia a descris schimbările propuse ca fiind o "pantă alunecoasă", un "discurs obligatoriu" și s-a întrebat: "Ce urmează?"

Prim-ministrul Scott Morrison a criticat dezbaterile privind eliminarea marcatorilor de gen din pașapoarte și certificate de naștere.

„Un guvern național liberal nu va elimina niciodată sexul de pe certificatele de naștere, de pe permise și pașapoarte. Să fim serioși! ", a scris Morrison pe Twitter.