Canalul France 3, deținut de stat, a cenzurat o pancartă de la protestele anti-Macron în timpul unei emisiuni live, declanșând un val de critici privind cenzura.

France 3,  a doua cea mai mare televiziune publică din Franța, prezentat imaginea retuașată a unui protestatar din mișcarea Vestele Galbene,  în timpul demonstrațiilor de săptămâna trecută de la Paris.  Doar că de pe pancartă a fost șters cuvântul „Macron demisia” și a fost lăsat doar „Macron”, in timp ce imaginea originală, realizată de un fotograf AFP , l-a surprins pe activistul „Vestelor Galbene” care ține în mâini o pancartă cu mesajul „Macron Demisia”.

Franța 3 este deținută de France Télévisions, care, la rândul său, este o companie de stat.

Jean-Baptiste Reddé, protestatar activ din Paris, cunoscut și sub pseudonimul „Voltuan" , a sesizat Consiliul Superior al Audiovizualului pentru faptul că France 3 a retușat fotografia cu pancarta sa. 
Sindicatul SNJ France Télévisions a denunaț acest gest, considerându-l  un act de "abatere profesională inexplicabil" și a cerut o anchetă.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews