ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gruparea teroristă Statul Islamic a amenințat că va ataca târgurile de Crăciun organizate în orașele din Europa, într-un mesaj publicat pe un site de propagandă al jihadiștilor.


O imagine șocantă, în care apare un călău care pare că îl decapitează pe Moș Crăciun a post obținută de publicația The Epoch Times. În imagine apar pe fundal luminițe și ornamente de Crăciun. 

”În curând la sărbătorile voastre!”, este mesajul pe care teroriștii l-au scris în trei limbi: engleză, franceză și germană.

Mesajul teroriștilor Statului Islamic, pe lângă amenințarea directă este și un apel către adepții grupării jihadiste, un îndemn să comită cât mai multe atacuri sângeroase în Europa. 

Analiștii se tem că lupi singuratici, adepți ai ISIS, vor comite atacuri teroriste, după ce gruparea jihadistă a fost învinsă în Siria și Irak de coaliția internațională, care a reușit să pună capăt așa-numitului "Califat islamic".

Anul trecut, de Crăciun, o mașină s-a proiectat cu mașina într-o piață de Crăciun din Germania, din Berlin, omorând 12 persoane și rănind câteva zeci. Atacul i-a fost atribuit lui Anis Amri, căruia autoritățle i-au refuzat acordarea de azil, din Tunisia. Ulterior, el a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția în apropiere de poliția din Milano.
 
Atacurile sinucigașe cu vehicule s-au perpetuat în mai multe orașe din Europa, dar și în Statele Unite.
 
Anul acesta, pe 31 octombrie, la New York, Sayfullo Saipov a intrat cu un camion pe o pistă dedicată bicicliștilor și a ucis opt oameni.