ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Taxele de protecție ale președintelui Donald Trump asupra oțelului, aluminiului, panourilor solare și  mașinilor de spălat au dus la crearea, în SUA, a peste 11.000 de locuri de muncă, pe parcursul a șase luni, arată un nou studiu.

Publicarea acestor date vine în contextul în care Statele Unite au declanșat un conflict comercial transatlantic privind taxele vamale asupra importurilor, menite să protejeze locurile de muncă ale americanilor de practicile incorecte ale țărilor din Europa, dar și din China.

Analiza efectuată de cei de la Coaliția pentru o Americă Prosperă (CPA) arată că tarifele impuse de Donald Trump până acum au creat aproximativ 11.100 de locuri de muncă pe întreg teritoriul țării, cifră care este departe de pierderile locurilor de muncă prognozate de economiști și de experți, informează breitbart.com.
https://www.breitbart.com/big-government/2018/08/16/study-trump-tariffs-created-more-than-11k-american-jobs-in-six-months/

„Mass-media națională ignoră, în general, crearea de locuri de muncă care rezultă din noua poziție comercială strategică a țării. Aceste informații sunt importante. Aceste locuri de muncă vor avea efecte pozitive majore asupra economiilor locale și asupra economiei naționale a SUA ", a declarat economistul Jeff Ferry. „Ele sunt, în general, locuri de muncă bine plătite în industria de mare productivitate. Aceste noi locuri de muncă vor contribui la crearea a altor mii de locuri de muncă în sectorul serviciilor și vor stimula economiile locale”.
 
Studiul CPA a constatat „creșteri notabile” ale locurilor de muncă în industria oțelului și aluminiului din țară. Numai în industria siderurgică s-au creat aproape 5.000 de posturi, iar în industria aluminiului, datorită tarifelor impuse deTrump, au fost create puțin mai puțin de 3.000 de locuri de muncă.

Tensiunile dintre președintele Trump și UE s-au amplificat din momentul în care liderul de la Casa Albă a impus taxe pentru importurile de oțel și aluminiu, în încercarea de a susține producția internă. Uniunea Europeană a promis să crească taxele pentru mai multe bunuri importate din SUA, ca măsură de retorsiune.