ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înființarea unei platforme aeriene care să permită decolarea și aterizarea taxiurilor zburătoare electrice la Paris pentru zboruri demonstrative gratuite pe durata Jocurilor Olimpice a fost autorizată marți prin decret guvernamental publicat în Monitorul oficial, potrivit cotidianul.ro

Acest experiment, limitat la zboruri de demonstrație gratuite, este criticat însă de numeroși aleși municipali din Paris, atât de la majoritate, cât și de la opoziție, care denunță „un proiect absurd” și o „aberație ecologică”.

Primăria Parisului a anunțat că va studia posibilitatea unui recurs în justiție împotriva acestei decizii, conform edilului socialist, Anne Hidalgo.
 

Promotorii acestor taxiuri zburătoare, prezentate ca fiind mai mici, mai ușoare și mai puțin zgomotoase decât elicopterele, insistă asupra posibilității de a le utiliza ulterior – grație unor versiuni mai mari – în special pentru transportul sanitar de urgență.

Jocurile Olimpice vor debuta pe 26 iulie în capitala Franței și aprobarea Guvernului francez pentru acest proiect era așteptată de mai multe luni.