Mai multe portaluri din SUA, considerate respectabile surse de informații, au lansat o știre bombă, preluată rapid de unele agenții de presă: actorul Bill Muray candidează la președinția SUA. De fapt, a fost vorba de o farsă și de un amănunt care a scăpat din vedere multora.

Actorul Bill Muray și-a anunțat candidatura la prezidențialele din 2015. Așa au titrat rând pe rând site-uri prestigioase precum Abc News.com.co, Fox News.com.hk și Cbs News.com.co. În știrea publicată de ele se preciza că, de la reședința sa din Charleston, din Carolina de Sud, actorul american, în vârstă de 65 de ani, și-a lansat candidatura în cursa prezidențială din această toamnă. 
 
"M-am gândit mult la acest lucru și mi se pare că am luat decizia corectă", ar fi spus actorul din "Ziua cârtiței" în anunțul său. "Nu îmi plac actualii candidați la președinție. Cu excepția lui Bernie Sanders, care pare un tip decent, toți ceilalți sunt niște gunoaie. Cred că poporul american merităă mai mult", ar fi afirmat Murray, acuzându-i de hitlerism pe republicanii Donald Trump și pe Ted Cruz că vrea să declanșeze al Treilea Război Mondial. 

Un element important au scăpat însă din vedere cei care s-au grăbit să preia știrea senzațională:  adresele portalurilor care au dat informația, Abc News.com.co, Fox News.com.hk și Cbs News.com.co., au în coadă, la adresă, "com.co" și "com.hk".
 
Deci nu este vorba de adevăratele Fox News, Abc News și Cbs News, ci de "omoloagele" lor false. De remarcat, de asemenea, că cele trei articole publicate pe cele trei site-uri sunt identice, de la început la sfârșit. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews