ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ted Malloch, posibil viitor ambasador al SUA în UE, definește euro „un experiment imperfect”, spune că Brexit-ul este doar începutul unor viitoare ieșiri din UE și anunță o politică europeană complet nouă a administrației Trump. Malloch anticipează și destrămarea Uniunii Europene.

„Dacă vă uitați în Europa, puteți practic să puneți deja câte două litere la alegere în fața cuvântului 'exit'', a estimat Malloch în săptămânalul Der Spiegel, potrivit unui fragment difuzat vineri din interviul său ce va fi publicat sâmbătă.

El a făcut astfel referire la cuvântul folosit în general pentru a desemna ieșirea Marii Britanii, 'Brexit', care poate fi transformat în 'Grexit' (ieșirea Greciei) sau, de exemplu, 'Frexit' (ieșirea Franței).  
 
Malloch a mai spus că „pentru SUA e mai convenabil să colaboreze bilateral cu fiecare stat din UE” pentru că, spune el „astfel vom fi mai avantajați”.
 
Malloch, care a mai ocupat în trecut posturi diplomatice pentru SUA, este posibil să devină ambasadorul SUA pe lângă UE.