ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a fost achitat în procesul în care era acuzat de abuz de putere.

„Voi face o declarație mâine, la ora 12:00 (17:00 GMT) de la Casa Albă pentru a vorbi despre victoria țării noastre împotriva acestui 'impeachement' sub formă de mascaradă”, a scris ulterior pe Twitter cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite.
 
Președintele SUA Donald Trump a fost achitat miercuri în Senat, la încheierea procesului său istoric de destituire, cu sprijinul tuturor aleșilor republicani, cu excepția unuia, și fără niciun vot democrat, relatează AFP, citat de Agerpres. Un număr de 52 dintre cei 100 de senatori americani l-au declarat pe președintele american nevinovat de abuz de putere și 53 de acuzația de obstrucționare a bunei funcționări a Congresului, acuzații adoptate la 18 decembrie de Camera Reprezentanților.

La finalul votului, șeful Curții Supreme, John Roberts, același care a prezidat procesul, a spus că „nefiind găsit vinovat de două treimi dintre senatorii prezenți, Senatul consideră că Donald John Trump, președintele Statelor Unite, nu se face vinovat pentru a fi suspendat”.
 
Trump a fost acuzat că ar fi făcut presiuni asupra autorităților ucrainene să declanșeze o anchetă împotriva potențialului său contracandidat democrat la președinția SUA, Joe Biden. 
 
Democrații au comis o „eroare politică colosală” prin inițierea procedurii de destituire împotriva lui Donald Trump, a afirmat miercuri liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, la scurt timp după achitarea președintelui american, relatează AFP.

„În momentul de față, ei sunt învinșii” și republicanii sunt „într-o poziție bună” cu nouă luni înainte de alegerile prezidențiale, a declarat acesta presei imediat după verdictul dat de Senat.

La rândul său, liderul minorității democrate din Senat, Chuck Schumer, a declarat că achitarea lui Donald Trump nu are „nicio valoare” deoarece procesul său de destituire nu a fost „echitabil”.
 
Între timp, managerul de campanie al președintelui, Brad Pascale, a transmis un mesaj clar cu privire la achitarea lui Trump. „Președintele a fost complet răzbunat și este timpul să se întoarcă și să aibă grijă de poporul american. Democrații știu că nu îl pot bate, așa că au lansat impeachment-ul și au invalidat votul din 2016. Această înșelătorie va rămâne cea mai gravă eroare de calcul din istoria americană”.