ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Controversata  organizație Templul Satanic, care în SUA are statut de cult, a dat în judecată un oraș din Minnesota pentru că i-a retras permisiunea privind ridicarea unui monument dedicat diavolului.
 
Co-fondatorul grupului activist din Salem, Malcolm Jarry, a spus că, în timp ce oamenii au dreptul de a protesta împotriva monumentului care urma să se ridice în orașul Belle Plaine, acest lucru nu poate duce la încălcarea drepturilor civile ale organizației.
 
„După cum știți bine, nu puteți decide să ne reduceți la tăcere doar pentru că nu vă place ceva”, a declarat Bruce Fein, avocat din Washington DC, reprezentând Templul, pentru Star Tribune.

Acest scandal isi are rădăcinile din urma cu doi ani, când în Belle Plaine a izbucnit o dezbatere aprinsă asupra simbolurilor religioase în locurile publice, după ce o statuie a unui soldat care se ruga peste un mormânt marcat cu o cruce a fostă plasată într-un parc al veteranilor.

Templul Satanic a susținut că monumentul a încălcat separarea bisericii și a statului și a cerut să-și ridice propria statuie într-un „forum public”. Statuia propusă este un cub negru, inscripționat cu o pentagramă inversată, în vârful căruia se află o cască răsturnată.

Orașul a aprobat inițial cererea - care ar fi permis ridicarea primului monument satanist pe o proprietate publică din SUA. Dar a decis apoi să retragă aprobarea pentru sataniști. Dar și să scoată din parc monumentul închinat soldatului după plângerile venite din ambele tabere.

În anul 2015, Templul s-a amestecat în disputa privitoare la Monumentul dedicat celor Zece Porunci așezat în incinta sediului parlamentului statal din Oklahoma, pretinzând să i se permită ridicarea chiar lângă monument a unei statui închinate lui Bafomet, sub același pretext al neutralității și tratamentului egal pe care autoritatea de stat trebuie să o acorde cultelor.

În cele din urmă, monumentul celor Zece Porunci a fost îndepărtat după ce Curtea Supremă din Oklahoma a decis că amplasarea lui în incinta Parlamentului violează Constituția SUA.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews