ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hillary Clinton l-a pus în defensivă pe Trump la prima dezbatere prezidențială, care a avut loc luni într-o atmosferă tensionată.

Timp de 90 de minute, cei doi rivali s-au confruntat cu privire la viitorul SUA, economie, securitate, politică externă și alte subiecte, precum fișa de impozite a lui Donald Trump și e-mailurile lui Hillary Clinton.

„Donald, trăiți într-o lume aparte", l-a apostrofat fosta Prima Doamnă, fostă senatoare și ex-secretar de stat, care aspiră să devină prima femeie președinte a SUA. Ea a evocat cu regularitate „faptele" în fața unui rival pregătit, potrivit ei, să spună „lucruri nebunești" pentru a fi ales.

„Pierdem locuri bune de muncă, oamenii se duc în Mexic, în multe alte țări. Voi face să revină locurile noastre de muncă, Dumnevoastră nu puteți să o faceți", a lansat candidatul republican, mai atent ca de obicei asupra formei și care nu a utilizat niciodată cuvinte grele la adresa rivalei sale democrate.

Primele comentarii și primele sondaje dădeau avantaj lui Hillary Clinton. Canalul CNN a intervievat 521 de alegători potențiali, care au considerat 62% față de 27% că Hillary Clinton a câștigat dezbaterea.Singuri pe scenă, în spatele unui pupitru în fața moderatorului, jurnalistul Lester Holt, Hillary Clinton și-a evocat programul, avansând propuneri concrete și subliniind progresele realizate în ultimii opt ani.

Donald Trump, foarte critic față de administrația Obama, și-a întrerupt regulat rivala, pe care a descris-o ca pe un „politician tipic. Discursuri, nu acțiune". „Ați făcut asta timp de 30 de ani, pentru ce începeți să vă gândiți la aceste soluții acum?"

Dar el a fost adesea în defensivă, Hillary Clinton mai precisă, cunoscându-și mult mai bine dosarele. Și la sfârșitul dezbaterii, care a durat 90 de minute, atacurile au devenit mai personale. „Ea nu are energie. Pentru a fi președinte al acestei țări, aveți nevoie de o energie fenomenală", a declarat Donald Trump.

„Când va călători în 112 țări și va negocia un acord de pace, o încetare a focului, eliberarea disidenților sau chiar când va petrece 11 ore pentru a depune mărturie în fața unei comisii a Congresului, atunci va putea să îmi vorbească despre energie", a răspuns Hillary Clinton.

„Niciunul dintre candidați nu a comis vreo eroare gravă. Trump a ratat mai multe oportunități decât Clinton. Ea a părut prezidențială, ceea ce nu este o surpriză", a declarat Timothy Hagle, profesor de științe politice la Universitatea Iowa.
Potrivit unui sondaj CNN, 62% dintre cei 521 de alegători intervievați au estimat că Hillary Clinton a câștigat dezbaterea și doar 27% i-au fost favorabili lui Donald Trump.