ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul moldovean de Externe l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin, cerându-i clarificări despre presupuse activități de recrutare a unor cetățeni moldoveni în armata rusă, informează site-ul agenției Tass, conform Mediafax.

Decizia de convocare a ambasadorului rus a fost luată după apariția unor informații conform cărora armata rusă ar recruta militari moldoveni pentru misiuni în zona de securitate situată între Republica Moldova și regiunea separatistă Transnistria.

Viceministrul de Externe Lilina Darii și-a exprimat nedumerirea fată de acțiunile respective care poartă un caracter provocator, indicând asupra faptului că acestea contravin legislației Republicii Moldova și normelor dreptului internațional, scrie Unimedia.

El a cerut șefului misiunii diplomatice a Federației Ruse să intervină în această situație pentru a contribui la încetarea unor asemenea acțiuni.  În acest context, oficialul moldovean a ținut să reitereze poziția oficială a Chișinăului privind necesitatea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și transformării actualei operațiuni de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional.