ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tensiunile din Alianța Nord Atlantică s-au resimțit și în ziua în care s-au celebrat șapte decenii de la înființarea NATO. Vicepreședintele american Mike Pence a declarat că atitudinea Germaniei este „inacceptabilă”, chemând această țară aliată în NATO să-și crească cheltuielile militare și să renunțe la proiectul gazoductului Nord Stream 2, transmite AFP.
 
Cu ocazia celebrării a 70 de ani de la crearea NATO, Mike Pence a lăudat faptul că, datorită insistențelor președintelui american Donald Trump pentru o „împărțire mai echitabilă a poverii cheltuielilor, mulți dintre aliații noștri își respectă de acum angajamentele de aducere a bugetelor lor de apărare la 2% din PIB la orizontul lui 2024. Mulți alții, prea numeroși, nu sunt încă în acel punct și știm toți că Germania este prima în cauză', a declarat Pence. Conform AFP, vicepreședintele a subliniat și faptul că Germania s-a bucurat de un tratament ales din partea SUA și că „a profitat de protecția americană în Europa timp de generații”, dar a concluzionat că dotările militare sunt mult în urma țărilor din alianță.

Pence a mitraliat și colaborarea germanilor cu Rusia în proiectul Nord Stream:

„Nu putem asigura apărarea Occidentului dacă aliații noștri devin din ce în ce mai dependenți de Rusia. Dacă Germania persistă în construirea gazoductului Nord Stream 2, economia sa va deveni, practic, prizoniera Rusiei. Este inacceptabil ca prima economie europeană să continue să ignore amenințarea agresiunii ruse și să-și neglijeze apărarea proprie și apărarea noastră comună”, a afirmat Pence.