Tensiunile din Alianța Nord Atlantică s-au resimțit și în ziua în care s-au celebrat șapte decenii de la înființarea NATO. Vicepreședintele american Mike Pence a declarat că atitudinea Germaniei este „inacceptabilă”, chemând această țară aliată în NATO să-și crească cheltuielile militare și să renunțe la proiectul gazoductului Nord Stream 2, transmite AFP.
 
Cu ocazia celebrării a 70 de ani de la crearea NATO, Mike Pence a lăudat faptul că, datorită insistențelor președintelui american Donald Trump pentru o „împărțire mai echitabilă a poverii cheltuielilor, mulți dintre aliații noștri își respectă de acum angajamentele de aducere a bugetelor lor de apărare la 2% din PIB la orizontul lui 2024. Mulți alții, prea numeroși, nu sunt încă în acel punct și știm toți că Germania este prima în cauză', a declarat Pence. Conform AFP, vicepreședintele a subliniat și faptul că Germania s-a bucurat de un tratament ales din partea SUA și că „a profitat de protecția americană în Europa timp de generații”, dar a concluzionat că dotările militare sunt mult în urma țărilor din alianță.

Pence a mitraliat și colaborarea germanilor cu Rusia în proiectul Nord Stream:

„Nu putem asigura apărarea Occidentului dacă aliații noștri devin din ce în ce mai dependenți de Rusia. Dacă Germania persistă în construirea gazoductului Nord Stream 2, economia sa va deveni, practic, prizoniera Rusiei. Este inacceptabil ca prima economie europeană să continue să ignore amenințarea agresiunii ruse și să-și neglijeze apărarea proprie și apărarea noastră comună”, a afirmat Pence.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews