ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația de la Ankara a criticat dur Austria după ce ministrul de Externe de la Viena, Sebastian Kurz, a transmis că prezența pe teritoriul austriac a președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, în campania premergătoare unui referendum, este indezirabilă, relatează agenția Reuters.

 Referindu-se la posibilitatea venirii lui Recep Tayyip Erdogan în Austria în campania electorală premergătoare referendumului pe tema introducerii sistemului prezidențial în Turcia, Sebastian Kurz a declarat, potrivit publicației Heute: „Prezența lui Recep Erdogan la evenimente de campanie în Austria nu este binevenită. Poate veni în Austria în vizite bilaterale, ca orice politician".

În replică, vicepremierul Turciei, Numan Kurtulmus, a declarat că afirmațiile șefului diplomației austriece "nu sunt binevenite".

Turcia va organiza pe 16 aprilie un referendum pe tema introducerii sistemului prezidențial. În Austria locuiesc mulți imigranți turci.