Donald Trump susține că ședința în care urma să fie informat cu privire la atacurile cibernetice ale rușilor a fost amânată nejustificat. De cealaltă parte, responsabilii agențiilor spun că întâlnirea a fost de la bun început stabilită pentru ziua de vineri și echipa republicanului a transmis informația greșit.

„Întâlnirea cu serviciile pe tema așa-numitelor atacuri cibernetice ale rușilor a fost amânată până vineri, poate au nevoie de mai mult timp să construiască dosarul. Foarte ciudat!", a scris Donald Trump pe Twitter.

Mesajul lui Donald Trump a inflamat opinia publică. Cu alte cuvinte, spun analiștii, președintele ales sugerează că serviciile de informații n-au nicio dovadă solidă împotriva Rusiei și abia acum își construiesc cazul. Fără să-i pronunțe numele, șeful CIA l-a criticat pe Donald Trump că face astfel de speculații fără să fi citit raportul agenției.

„Le-aș sugera celor care nu au citit raportul și nu au fost informați despre el să aștepte să vadă cu ce dovezi vin serviciile de informații înainte să-și dea cu părerea”, a spus directorul CIA, John Brennan.

Presa americană scrie că raportul CIA stabilește că Rusia a fost în spatele atacurilor cibernetice care au perturbat campania electorală din Statele Unite. Aceste implicări în procesul de alegere a președintelui american ar fi avut loc cu binecuvântare de la cel mai înalt nivel de la Moscova. În final, operațiunile subversive ale rușilor l-ar fi ajutat pe Donald Trump să câștige mandatul la Casa Albă.