ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump susține că ședința în care urma să fie informat cu privire la atacurile cibernetice ale rușilor a fost amânată nejustificat. De cealaltă parte, responsabilii agențiilor spun că întâlnirea a fost de la bun început stabilită pentru ziua de vineri și echipa republicanului a transmis informația greșit.

„Întâlnirea cu serviciile pe tema așa-numitelor atacuri cibernetice ale rușilor a fost amânată până vineri, poate au nevoie de mai mult timp să construiască dosarul. Foarte ciudat!", a scris Donald Trump pe Twitter.

Mesajul lui Donald Trump a inflamat opinia publică. Cu alte cuvinte, spun analiștii, președintele ales sugerează că serviciile de informații n-au nicio dovadă solidă împotriva Rusiei și abia acum își construiesc cazul. Fără să-i pronunțe numele, șeful CIA l-a criticat pe Donald Trump că face astfel de speculații fără să fi citit raportul agenției.

„Le-aș sugera celor care nu au citit raportul și nu au fost informați despre el să aștepte să vadă cu ce dovezi vin serviciile de informații înainte să-și dea cu părerea”, a spus directorul CIA, John Brennan.

Presa americană scrie că raportul CIA stabilește că Rusia a fost în spatele atacurilor cibernetice care au perturbat campania electorală din Statele Unite. Aceste implicări în procesul de alegere a președintelui american ar fi avut loc cu binecuvântare de la cel mai înalt nivel de la Moscova. În final, operațiunile subversive ale rușilor l-ar fi ajutat pe Donald Trump să câștige mandatul la Casa Albă.