ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un francez în vârstă de 23 de ani a fost acuzat de complot împotriva președintelui francez, Emmanuel Macron. Acesta plănuia să-l asasineze pe Macron chiar de ziua națională a Franței, în timpul vizitei președintelui american Donald Trump, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Parchetului de la Paris.

Conform site-ului ladepeche.fr,  suspectul, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat miercuri în suburbia pariziană Argenteuil de către serviciile antiteroriste, sub acuzația de „activitate teroristă individuală”.
După ce s-a descris ca fiind un naționalist de extremă dreaptă,  acesta a declarat poliției că, prin asasinarea președintelui Franței, dorea să „facă un manifest politic”.

Forțele de securitate au fost avertizate de utilizatorii unui site de jocuri video, după ce suspectul a postat despre presupusa intenție, anunțând că dorește să cumpere o armă de tip Kalașnikov pentru a comite un atac, conform presei franceze.

Autoritățile au declarat că este prea devreme pentru a confirma dacă suspectul are legături cu o altă rețea mai vastă.

Pe 14 iulie 2002, un militant de extremă dreapta, neonazist, a încercat să îl asasineze pe fostul președinte   Jacques Chirac, cu o pușcă, in timpul paradei militare de pe Champs-Elysées.