Un francez în vârstă de 23 de ani a fost acuzat de complot împotriva președintelui francez, Emmanuel Macron. Acesta plănuia să-l asasineze pe Macron chiar de ziua națională a Franței, în timpul vizitei președintelui american Donald Trump, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Parchetului de la Paris.

Conform site-ului ladepeche.fr,  suspectul, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat miercuri în suburbia pariziană Argenteuil de către serviciile antiteroriste, sub acuzația de „activitate teroristă individuală”.
După ce s-a descris ca fiind un naționalist de extremă dreaptă,  acesta a declarat poliției că, prin asasinarea președintelui Franței, dorea să „facă un manifest politic”.

Forțele de securitate au fost avertizate de utilizatorii unui site de jocuri video, după ce suspectul a postat despre presupusa intenție, anunțând că dorește să cumpere o armă de tip Kalașnikov pentru a comite un atac, conform presei franceze.

Autoritățile au declarat că este prea devreme pentru a confirma dacă suspectul are legături cu o altă rețea mai vastă.

Pe 14 iulie 2002, un militant de extremă dreapta, neonazist, a încercat să îl asasineze pe fostul președinte   Jacques Chirac, cu o pușcă, in timpul paradei militare de pe Champs-Elysées. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews