ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu publicat de presa franceză relevă că un sfert din populația Franței nu doar că este convinsă că există o conspirație a „elitelor”, ci și faptul că aceleași elite folosesc migrația în masă pentru a înlocui populațiile europene.

Lansat de Fundația Jean-Jaurès și Conspiracy Watch, studiul este al doilea de acest fel și analizează gradul în care francezii cred în diferite teorii ale conspirației, scrie ziarul LePoint.  Din acest studiu reiese că 27% dintre francezi cred într-un așa numit „Illuminati” al elitelor care controlează populația, în timp ce un sfert dintre cei chestionați dau crezare teoriei  „Marii înlocuiri”, relatează breitbart.com. 
 
De asemenea, 43% dintre respondenți susțin ideea că „Ministerul Sănătății este mână-n mână cu industria farmaceutică pentru a ascunde realitatea publică a nocivității vaccinurilor”.

„Marea înlocuire” este o teorie  conform căreia ar exista pe teritoriul francez un proces de apariție a unei noi populații, care înlocuiește populația locală.În paralel, populația UE va fi înlocuită și ea cu o populație non-europeană, provenită în principal din Africa  neagră și Maghreb .  Autorul acestei teorii este scriitorul francez Jean Renaud Gabriel Camus, un scriitor francez și militabnt naționalist, care a prezentat  principalele argumente demografice și culturale ale acestei teorii. Iar în ultimele luni s-a comentat pe marginea faptului că măcar o parte din originile mișcării ”vestelor galbene” se regăsește în teoria sa.
 
Studiul mai arată și modul în care s-a schimbat percepția francezilor în privința atacurilor teroriste, notează Le Point.
 
În cazul atacului de la Strasbourg, din 11 decembrie 2018,  celor chestionați le-au fost prezentate trei variante de răspuns: „Acest atac a fost comis de Cherif Chekatt, simpatizant al ISIS- răspuns validat de 65% dintre francezi. 13% s-au arătat sceptici, spunând că „în acest caz rămân multe umbre și că nu este sigur că atacul a fost comis de Cherif Chekatt", în timp ce 10% au spus că este vorba de o conspirație clară. ”Este o manipulare a guvernului pentru a distrage atenția francezilor și pentru a crea anxietate pe fondul protestelor „vestelor galbene”.