ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe data de 9 februarie 2017, Guvernul din NSW a interzis predarea ideologiei genurilor (gender) după un proces independent de revizuire a resurselor educaționale necesare pentru programul de educație sexuală desfășurat în școlile publice, anunță culturavieții.ro.

Revizuirea a fost inițiată în septembrie 2016, după ce s-a descoperit că Departamentul de Educație al NSW a elaborat o resursă educațională numită „Trusa de Unelte ale Profesorului” (Teacher Toolbox), din componența căreia păreau că fac parte, reambalate vizual, materiale din controversatul program Safe at School Coalition.

De asemenea, un control suplimentar pe site-ul Departamentului de Educație a relevat faptul că elementele din „Crossroads” – program obligatoriu de educație sexuală pentru vârstele de 11-12 ani – au fost complet și profund impregnate de teoria de gen și queer.

Revizuirea, care a avut ca sarcină evaluarea meritului științific al cercetării care stă la baza materialelor în cauză, pare să fi oferit o rezoluție negativă în ceea ce privește valabilitatea cercetării.