ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Un martor ocular, Michael Kevin Bautista, a surprins momentele schimburilor de focuri dintre polițiști și persoanele înarmate..

.

 

Posted by Michael Kevin Bautista on 7 Iulie 2016


ACTUALIZARE
Al cincilea ofițer de poliție a murit, în urma atacului armat din cursul nopții de joi spre vineri, de la Dallas, au anunțat forțele de ordine pe Twitter.

Alți șase oameni ai legii au fost răniți după ce persoane necunoscute au deschis focul asupra polițiștilor care asigura ordinea la un miting față de violența forțelor de ordine la adresa afro-americanilor.

Până acum forțele de ordine au reținut trei suspecți. Un al patrulea suspect s-a baricadat într-o parcare acoperită din centrul Dallasului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Patru polițiști au fost uciși cu focuri de armă joi în centrul orașului Dallas, Texas, în timpul unei manifestații organizate în semn de protest împotriva uciderii a doi oameni de culoare în cursul săptămânii în statele Minnesota și Louisiana de către forțele de ordine.


Alți șapte ofițeri au fost răniți. Doi sunt în operație, iar trei sunt stare critică, a declarat comandantul poliției din Dallas.

Potrivit poliției, "doi lunetiști" au deschis focul asupra ofițerilor, dintr-o "poziție aflată la înălțime". Niciunul nu a fost prins deocamdată.

Centrul Manhattanului a fost blocat joi de manifestanți. Ei s-au strâns în Union Square Park, unde au scandat: "Oamenii uniți, niciodată divizați!" și "Ce vrem? Dreptate. Când vrem? Acum".

Protestatarii au plecat apoi din parc și au defilat pe bulevardul Fifth Avenue, în timp ce poliția s-a străduit să asigure ordinea.

Mitinguri au avut loc și la Chicago și Washington.

Miercuri, un ofițer din Minnesota l-a ucis pe Philando Castile, care se afla în mașină cu iubita sa și copilul acesteia, într-o suburbie din St Paul. După ce ofițerul a deschis focul, femeia din vehicul a început să filmeze și să transmită imaginile live pe Facebook.

Cu o zi mai devreme, Alton Sterling a fost împușcat la Baton Rouge, în Louisiana, după ce a fost culcat la pământ de doi ofițeri albi. Și acest incident a fost filmat.