ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii belgieni au afirmat marți seară că teroriștii de la Bruxelles au folosit bombe artizanale umplute cu cuie pentru a provoca cât mai multă durere și pagube semnificative. 
  
"Bomba conținea cuie pentru a face mai multe victime. Unele victime au cuie în trupuri", a declarat Marc Decramer, purtător de cuvânt al Spitalului Universitar Gasthuisberg din Leuven, citat de International Business Times
  
Acest tip de bombă crește cu mult pagubele și numărul victimelor, deoarece cuiele acționează că niște schije, ducând la pierderea mai multor vieți omenești. Bombele de acest gen sunt folosite frecvent de teroriștii sinucigași. 
  
Astfel de bombe au fost folosite în aprilie 2011 în atacul de la metroul din Minsk, dar si in atacul din timpului mataronului din Boston, din aprilie 2013.
 
Două explozii au fost înregistrate marți dimineață pe aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles. La scurt timp, au fost semnalate patru explozii la stațiile de metrou Schuman și Maelbeek din Bruxelles, aflate în imediata apropiere a sediului Comisiei Europene (CE).

Atentatele au fost revendicate de ISIS.