ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul american Texas a anunțat retragerea sa din programul Oficiului SUA pentru Reinstalarea Refugiaților, invocând motive de securitate.

Texasul nu a reușit să oprească, printr-un proces într-un tribunal federal, afluxul de refugiați din Siria. Departamentul Justiției de la Washington a argumentat că politicile privind imigrația sunt apanajul guvernului federal, iar statele nu au autoritatea de a opri planurile federale, potrivit The Atlantic.

Coordonatorul pentru refugiați al statului a trimis Oficiului o notificare privind retragerea din program în termen de 120 de zile. Anunțul a fost făcut de guvernatorul Texasului, care a declarat că în ciuda repetatelor cereri ale statului Texas, guvernul federal nu are capacitatea sau voința de a face distincție între cei periculoși și cei inofensivi, iar Texasul nu se va face complice unei astfel de neglijări a îndatoririlor față de poporul american".

În august, administrația Obama a anunțat că își va atinge cu o lună înainte de termen obiectivul de a primi 10.000 de refugiați din Siria în anul fiscal curent și negociază cu Congresul stabilirea unui număr cu câteva mii mai mare pentru 2017.