ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stânga liberală americană este tot mai vocală în privința controlului nașterii. Cea mai șocantă declarație din tabăra democraților vine din partea unuia dintre candidații la alegerile primare din SUA, senatorul Bernie Sanders.
 
Candidatul la președinția la SUA, democratul Bernie Sanders, a răspuns „da” și a vorbit despre avort atunci când a fost întrebat la un eveniment găzduit de CNN, dacă controlul populației va juca un rol în politica administrației sale, pentru a face față schimbărilor climatice.

„Creșterea populației umane s-a dublat semnificativ în ultimii 50 de ani. Planeta nu poate susține această creștere. Am realizat că acesta este un subiect nociv pentru politicieni, dar este crucial să fie abordat”, a spus un american aflat în public în timpul dezbaterii televizate. „Educarea femeilor și a populației necesită însă o campanie corectă de inormare. Aveți destul curaj să discutați această problemă și să faceți din ea una prioritară ca parte a unui plan privind lupta împotriva schimbărilor climatice?”, a sunat întrebarea adersată lui Sanders.
 
Senatorul democrat a răspuns afirmativ și a vorbit despre avort atunci când a fost întrebat dacă controlul populației ar putea juca un rol în politica administrației sale pentru a face față schimbărilor climatice.

„Răspunsul este „da”, a spus Sanders. „Femeile sunt cele care au dreptul să își controleze propriul corp și să ia decizii privind reproducerea.  Iar acordul din Mexico City, care refuză organizațiile americane să ajute femeile care doresc să facă avorturi sau chiar să se implice în controlul nașterii este total absurd. Cred că în special în țările sărace din lume, unde femeile nu doresc să facă mai mulți copii, și unde se poate contribui la controlul nașterilor, acestea trebuie sprijinite”, a spus Sanders.

Bernie Sanders este cel care a înfruntat-o în preliminariile democrate, din 2017, pe Hillary Clinton și a pierdut. De data asta, senatorul social democrat susține că are șanse să-l învingă pe Trump.

Dar pentru a ajunge acolo, el trebuie să se desprindă din grupul de democrați, constituit deja. Un obstacol este vârsta, senatorul are acum 77 de ani, iar dacă ar ajunge președinte ar fi cel mai în vârstă ocupant al Casei Albe.