ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Propunerea Berlinului ca Grecia să părăsească zona euro pentru o perioadă de cel puţin cinci ani a fost coordonată de Angela Merkel, au declarat sâmbătă surse, care au solicitat protecţia anonimatului, pentru DPA, citată de presa germană.

Presa germană a dezvăluit această propunere, inclusă într-un document de poziţie pregătit de către Ministerul Finanţelor de la Berlin.

Miniştrii Finanţelor din zona euro şi-au exprimat scepticismul, sâmbătă, cu privire la faptul că Grecia va implementa reformele pe care le-a promis în schimbul unui nou plan de salvare, reînviind astfel temeri potrivit cărora ţara ar putea să intre în faliment şi să iasă din zona euro.

Părăsirea blocului monedei europene comune de către Grecia - cunoscută şi ca "Grexit" - a fost mult timp un subiect tabu, însă un ziar german a scris că această opţiune a fost prezentată în mod oficial de către ministrul german de Externe Wolfgang Schaeuble.

Ministrul german a transmis acest document de poziţie şi altor state din zona euro care consideră planul de reforme al Greciei inadecvat şi afirmă că singura opţiune a Atenei este să-şi îmbinătăţească propunerile sau să iasă din zona euro pentru o perioadă de cel puţin cinci ani, scrie ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) în ediţia care urmează să apară duminică.