ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nepunctualitatea președintelui rus este deja legendară – l-a lăsat pe Papa Francisc să aștepte la întâlnire, John Kerry a stat câteva ore să-l întâlnească, iar fosta soție povestește că îl aștepta plângând în stațiile de metrou. 

Nu sunt foarte mulți cei care îl pot lăsa pe Papă să-i aștepte, s-ar putea chiar ca Putin să fie singurul, iar Suveranul Pintif a descoperit acest lucru miercuri seară, când l-a așteptat răbdator mai mult de o oră la Vatican, scrie The Guardian.

Având în vedere că președintele Putin este extrem de punctual la emisiunile televizate, se poate specula că întârzierile sunt doar strategii de intimidare, apreciaza ziarul britanic.

Desigur, nu sunt foarte mulți lideri mondiali care să anexeze o bucată dintr-o țară în timp ce opresc o rebeliune sângeroasă în alta și să nu fie criticat direct de unul dintre cei mai influenți lideri religioși ai lumii. Legendară, așadar, această trăsătură de caracter a președintelui rus, jurnaliștii acreditați la Kremlin spun că uneori așteaptă cu orele ca acesta să apară la un briefing, care rareori începe la ora stabilită.
 
Timpul de întârziere variază, probabil în funcție de importanța celui pe care îl lasă să aștepte – la prima întâlnire cu Papa Francisc din 2013 a întârziat 50 de minute, pe Victor Ianukovici l-a lăsat să aștepte patru ore, în timp ce la întâlnirile cu liderii europeni întârzierea este de obicei de peste o oră.
 
Obiceiul de a întârzia este vechi, încă din primii ani de președinție. În 2003 a întârziat la întâlnirea cu regina Angliei 13 minute, iar pe părinții copiilor uciși într-un accident de avion i-a lăsat așteptând două ore la cimitir. Pe John Kerry l-a lăsat în Piața Roșie trei ore în 2012 și nu se știu foarte multe situații de lideri care să fi așteptat atât în loc să plece.