Nepunctualitatea președintelui rus este deja legendară – l-a lăsat pe Papa Francisc să aștepte la întâlnire, John Kerry a stat câteva ore să-l întâlnească, iar fosta soție povestește că îl aștepta plângând în stațiile de metrou. 

Nu sunt foarte mulți cei care îl pot lăsa pe Papă să-i aștepte, s-ar putea chiar ca Putin să fie singurul, iar Suveranul Pintif a descoperit acest lucru miercuri seară, când l-a așteptat răbdator mai mult de o oră la Vatican, scrie The Guardian.

Având în vedere că președintele Putin este extrem de punctual la emisiunile televizate, se poate specula că întârzierile sunt doar strategii de intimidare, apreciaza ziarul britanic.

Desigur, nu sunt foarte mulți lideri mondiali care să anexeze o bucată dintr-o țară în timp ce opresc o rebeliune sângeroasă în alta și să nu fie criticat direct de unul dintre cei mai influenți lideri religioși ai lumii. Legendară, așadar, această trăsătură de caracter a președintelui rus, jurnaliștii acreditați la Kremlin spun că uneori așteaptă cu orele ca acesta să apară la un briefing, care rareori începe la ora stabilită.
 
Timpul de întârziere variază, probabil în funcție de importanța celui pe care îl lasă să aștepte – la prima întâlnire cu Papa Francisc din 2013 a întârziat 50 de minute, pe Victor Ianukovici l-a lăsat să aștepte patru ore, în timp ce la întâlnirile cu liderii europeni întârzierea este de obicei de peste o oră.
 
Obiceiul de a întârzia este vechi, încă din primii ani de președinție. În 2003 a întârziat la întâlnirea cu regina Angliei 13 minute, iar pe părinții copiilor uciși într-un accident de avion i-a lăsat așteptând două ore la cimitir. Pe John Kerry l-a lăsat în Piața Roșie trei ore în 2012 și nu se știu foarte multe situații de lideri care să fi așteptat atât în loc să plece. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews