ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul excluderii Principelui Nicolae din linia de succesiune la Coroana României a depășit granițele țării.

Cotidianul britanic The Guardian scrie în ediția de miercuri că Nicolae este nu s-a ridicat la standardele bunicului său, Regele Mihai, chiar dacă  părea un moştenitor ideal pentru o monarhie care se luptă să-şi găsească adepţi într-o republică modernă.

„Fermecător şi frumos, el este un ecologist convins, sportiv entuziast şi susţinător al actelor de caritate pentru copiii aflaţi în nevoie. El s-a mutat din palat, pentru că firmele de pizza nu-i aduceau comanda atunci când el voia să mănânce pizza”, scrie The Guardian.

Britanicii îl citează pe consilierul Casei Regale, Ioan Luca Vlad, care a afirmat că „Regele crede că România are nevoie de un cap de familie care este demn, moral, altruist, muncitor şi care să respecte principiile familiei regale”.

„La acest moment, Regele crede că cel mai bine pentru Nicolae este să-şi urmeze idealurile în afara României, în afara liniei de succesiune şi în afara familiei regale”, a spus Ioan Luca Vlad, citat de The Guardian, scrie DC News.
 
Decizia excluderii Prinţului Nicolae, mai scriu ziariştii britanici, a condus la unele speculaţii în România şi nu numai, în privinţa greşelilor pe care acesta le-ar fi făcut.
 
„Născut în Elveţia, crescut în Marea Britanie, Nicolae a fost numit formal al treilea în linia de succesiune la tron în urmă cu cinci ani, când s-a şi mutat în România, ca să-şi ia în serios rolul neoficial”, notează The Guardian.
 
Englezii pun în discuţie mutarea Prinţului Nicolae de la Palatul Elisabeta, unde stătea împreună cu mătuşa sa Margareta şi soţul acesteia, Radu Duda: „El şi-a închiriat un aprtament aflat la 15 minute de mers de Palatul Elisabeta, apartament aflat lângă un parc unde el îşi putea scoate la plimbare câinele lui din rasa Jack Russell terrier”.