ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Numărul de poze și înregistrări ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor a crescut exponențial în ultimii ani, ajungând la 45 de milioane de astfel de materiale online în 2018. O evoluție ce sugerează că firmele și autoritățile sunt neputincioase în fața acestui flagel, relatează publicația The New York Times, conform Mediafax.

Profitând de noile tehnici de criptare, infractorii din mediul online creează și distribuie conținut ilegal, iar o investigație a jurnaliștilor de la cotidianul The New York Times dezvăluie o lume criminală subterană vorace care a exploatat eforturile defectuoase și insuficiente pentru a o elimina.

La fel ca în cazul discursului urii și propagandei teroriste, multe companii de tehnologie informațională nu au reușit să prevină în mod adecvat distribuirea de imagini cu abuzuri sexuale pe platformele lor, ori nu au reușit să coopereze suficient cu autoritățile pentru a contracara acest fenonmen.

Companiile de tehnologie informațională au anunțat că au detectat anul trecut peste 45 de milioane de milioane de poze și înregistrări ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor, un număr dublu față de anul precedent.
Agențiile de aplicare a legii, cu atribuții în ceea ce privește combaterea pornografiei infantile, se confruntă cu lipsa tot mai acută a personalului și finanțării, chiar dacă volumul de cazuri de analizat a crescut tot mai mult.

Într-un document publicat de Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați din SUA este descris un sistem aproape să „clacheze”, cu rapoartele despre imagini cu abuzuri „depășind capacitățile autorităților și forțelor de ordine de a acționa”.
 
Autorii documentului sugerează că avansul în domeniul învățării automate, un aspect al inteligenței artificiale, ar putea fi singura modalitate prin care autoritățile ar putea reuși să țină pasul cu infractorii.

După ani de monitorizare neregulată a conținutului, mai multe companii majore de tehnologie, inclusiv Facebook și Google, au intensificat acțiunile de supraveghere pe platformele lor. Directorii de la unele companii au menționat monitorizarea voluntară și creșterea numărului de rapoarte ca indicii ale angajamentului lor de a gestiona problema.