Supranumit omul „care a spart Banca Angliei”, magnatul american George Soros se confruntă cu noi acuzații privind amestecul în politica Regatului Unit. Conform cotidianului The Telegraph, Soros ar fi donat aproape o jumătate de milion de lire sterline unei campanii pentru a inversa rezultatul Brexit-ului.
 
Notoriu în Marea Britanie pentru legăturile sale cu Anglia, încă din 1992, când a riscat 10 miliarde de dolari pe o singură speculație, pariind pe o scădere a lirei britanice și câștigând, acțiune ce i-a adus numele de „omul care a învins Banca Angliei”, Soros se numără printre principalii donatori ai campaniei „Best for Britain”. O campanie care face lobby printre parlamentarii britanici pentru a-i convinge să forțeeze un al doilea referendum sau alegeri generale care să permită un nou vot, conform unui document de strategie alcătuit la o întâlnire a grupului și care a ajuns la presă.

Ziarul The Telegraph a dezvăluit că Soros intenționează să atragă de partea lui mari donatori ai Partidului Conservator, în încercarea de a submina planurile premierului Theresa May privind ieșirea Regatului Unit din UE. Astfel, magnatul american ar fi găzduit la reședința sa din Londra, donatori ai partidelor Conservator și Laburist.  Printre oaspeți s-ar fi numărat omul de afaceri Stephen Peel, fostul ministru al Muncii Lord Malloch-Brown și directorul executiv al WPP, Sir Martin Sorrell.

„Best for Britain” intenționează să lanseze chiar în această lună o campanie publicitară la nivel național, prin care speră că va forța organizarea unui al doilea referendum. În Documentul ajuns la presă se spune că această campanie trebuie să „trezească țara și să susțină că Brexit-ul nu este o afacere încheiată. Că nu e prea târziu să oprești Brexit-ul”.

În acest sens, sunt planificate mai multe mitinguri și concerte, iar campania se va axa în special pentru convingerea tinerilor. Memo-ul dezvăluie, de asemenea, un plan de „presiune” asupra deputaților în 100 de circumscripții. 

Pentru toată această acțiune, Soros ar fi donat 400.000 de lire sterline  (555.154 de dolari) prin intermediul Fundației pentru o Societate Deschisă a Uniunii Europene. Dezvăluirile apar după ce magnatul american afirmase, în repetate rânduri, că Marea Britanie ar putea relua procesul de a se alătura blocului comunitar, imediat după ce va ieși din UE.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews