ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Supranumit omul „care a spart Banca Angliei”, magnatul american George Soros se confruntă cu noi acuzații privind amestecul în politica Regatului Unit. Conform cotidianului The Telegraph, Soros ar fi donat aproape o jumătate de milion de lire sterline unei campanii pentru a inversa rezultatul Brexit-ului.
 
Notoriu în Marea Britanie pentru legăturile sale cu Anglia, încă din 1992, când a riscat 10 miliarde de dolari pe o singură speculație, pariind pe o scădere a lirei britanice și câștigând, acțiune ce i-a adus numele de „omul care a învins Banca Angliei”, Soros se numără printre principalii donatori ai campaniei „Best for Britain”. O campanie care face lobby printre parlamentarii britanici pentru a-i convinge să forțeeze un al doilea referendum sau alegeri generale care să permită un nou vot, conform unui document de strategie alcătuit la o întâlnire a grupului și care a ajuns la presă.

Ziarul The Telegraph a dezvăluit că Soros intenționează să atragă de partea lui mari donatori ai Partidului Conservator, în încercarea de a submina planurile premierului Theresa May privind ieșirea Regatului Unit din UE. Astfel, magnatul american ar fi găzduit la reședința sa din Londra, donatori ai partidelor Conservator și Laburist.  Printre oaspeți s-ar fi numărat omul de afaceri Stephen Peel, fostul ministru al Muncii Lord Malloch-Brown și directorul executiv al WPP, Sir Martin Sorrell.

„Best for Britain” intenționează să lanseze chiar în această lună o campanie publicitară la nivel național, prin care speră că va forța organizarea unui al doilea referendum. În Documentul ajuns la presă se spune că această campanie trebuie să „trezească țara și să susțină că Brexit-ul nu este o afacere încheiată. Că nu e prea târziu să oprești Brexit-ul”.

În acest sens, sunt planificate mai multe mitinguri și concerte, iar campania se va axa în special pentru convingerea tinerilor. Memo-ul dezvăluie, de asemenea, un plan de „presiune” asupra deputaților în 100 de circumscripții. 

Pentru toată această acțiune, Soros ar fi donat 400.000 de lire sterline  (555.154 de dolari) prin intermediul Fundației pentru o Societate Deschisă a Uniunii Europene. Dezvăluirile apar după ce magnatul american afirmase, în repetate rânduri, că Marea Britanie ar putea relua procesul de a se alătura blocului comunitar, imediat după ce va ieși din UE.