ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul britanic ar intenționa să le ceară părinților să-și testeze copiii pentru Covid-19 de două ori pe săptămână, odată cu redeschiderea școlilor. Deocamdată doar sub forma unui zvon, planul a fost întâmpinat cu un val de proteste.

Guvernul Boris Johnson ar urma să anunțe redeschiderea treptată a școlilor încă de săptămâna viitoare, data de 8 martie fiind data țintă pentru redeschidere. Ziarul The Telegraph a informat că elevii de liceu vor fi testați în masă odată cu începerea orelor de curs, iar părinților li se va cere să-i testeze de două ori pe săptămână, acasă.
 
Departamentul Educației nici nu a confirmat nici nu a negat informația, care a venit înaintea unei întâlniri între șefii de departamente și șefii sindicatului profesorilor. Discuțiile dintre departament și sindicat urmează să se concentreze asupra modului de implementare a unui regim de testare.
 
 Sindicatele au făcut presiuni pentru testarea la domiciliu și, potrivit The Telegraph, au susținut că testele la școală sunt „inoperabile” și „ridicole”.

Cu toate acestea, comentatorii online au respins imediat ideea testării la domiciliu. Cineva a subliniat că testele de flux lateral au o rată fals pozitivă de 0,32%, ceea ce ar genera 6.400 de falși pozitivi pe săptămână, presupunând că sunt testați un milion de elevi de gimnaziu.
 
Dacă fiecare dintre cei 3,4 milioane de elevi din Anglia sunt testați, peste 20.000 de cazuri false ar putea fi raportate în fiecare săptămână.
 
Tot Telegraph a scris în această săptămână  că guvernul nu va elimina restricțiile de blocare până când noile cazuri de coronavirus nu scad sub 1.000 pe zi, o țintă care ar fi imposibil de îndeplinit dacă s-ar raporta atât de mulți falși pozitivi.